GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Att ta vaccin är ett moraliskt ansvar

Till alla ni som inte vill vaccinera er mot covid -19.
Insändare • Publicerad 29 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att ta vaccin är för mig ett moraliskt ansvar för mina nära och kära och samhället i stort”, skriver insändarskribenten.
”Att ta vaccin är för mig ett moraliskt ansvar för mina nära och kära och samhället i stort”, skriver insändarskribenten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jag vill först hylla Sverige att vi ha en valfrihet. Och ni som inte vill vaccinera er har också rätt till ett nej. Det gjorde jag också tidigare. För jag upplevde mig som frisk.

2016 påbörjade jag en utredning om att bli en tilltänkt njurdonator. Jag fick frågan om jag tog vaccin mot årsinfluensan. Nej, svarade jag för jag ingår inte i en riskgrupp. Och här på njurmottagningen säger ni att jag är hälsan själv. För annars hade jag sållats bort som njurdonator. Sjuksköterskan tittade på mig och sa:

”Du har inte funderat på att ta vaccinet för din dotters skull som är njursjuk?” Jag fick mig en riktig tankeställare. Och har därefter tagit vaccin mot årsinfluensa varje år.

I dag har jag tagit min tredje dos vaccin mot covid -19. Och skulle det behövas en fjärde och femte dos kommer jag villigt att ta emot dosen.

Jag fick mig en ordentlig läxa 2016. Jag har tagit vaccin för att skydda mig och andra i min närhet. Jag kan smitta andra men risken minskar när jag är vaccinerad. Att ta vaccin är för mig ett moraliskt ansvar för mina nära och kära och samhället i stort. Dessutom håller jag fortfarande avstånd och undviker folksamlingar.

Yvonne Malmgren, Nybro

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.