Annons
Insändare

Att sätta parkeringsboten väl synligt är tydligen inte lika noga

”Det kommer säkert en massa förklaringar som att det är svårt att fästa lappen på en släpvagn men detta är bara undanflykter och bortförklaringar.”
Insändare • Publicerad 3 februari 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Under julhelgen fick jag besök av släktingar som skulle stanna ett par dagar. Eftersom de hade mycket packning och barnvagnar att lasta ur så knuffade jag bort min släpvagn cirka 25 meter från tomten och ställde den på en angränsande parkering där det stått en p-skylt med ett stort ”P” och sju dagar. Lade inte märke till att skylten var tillagd med en ikon med något som skulle föreställa en personbil. Jag hade ställt släpvagnen på gräskanten på parkeringen så den inte skulle stå i vägen för några andra bilar.

Efter tre dagar ringde en granne och undrade om det var min släpvagn som hade en parkeringsbot hängande i på ”grindgallret”. Hon berättade att hon och flera hade fått parkeringsböter som oanat ställt sina släpvagnar ett par dagar. Hon berättade också att de brukade smussla in och gömma parkeringsboten innanför släpvagnslåset så de kunde åka dit varje dag och gömma en ny parkeringsbot.

Annons

Mycket riktigt så ligger det två parkeringsböter väl ihopvikta som trillar ut då jag låser upp släpvagnen. Väl dolda så det inte går att upptäcka dem. Den tredje dagen hade det tydligen funnits något samvete hos den vakt som hängde den sista synligt. Summa: tre parkeringsböter, en för varje dag, 800 kronor, totalt 2400 kronor.

Parkeringsbolaget och parkeringsvakterna skrattar säkert åt denna historia och slår sig för bröstet och tycker de varit tuffa och duktiga. Politikerna tycker att de bara sköter sitt jobb.

Det är väldigt noga att man måste lägga sin parkeringsbiljett väl synlig på alla vis innanför vindrutan men, att sätta parkeringsboten väl synligt är tydligen inte lika noga. Det kommer säkert en massa förklaringar som att det är svårt att fästa lappen på en släpvagn men detta är bara undanflykter och bortförklaringar.

Dagens ros går till Jenny som letade upp mitt telefonnummer och ringde mig. Det kunde parkeringsvakten också gjort men de har naturligtvis inte tid med detta. Dessutom är de inte ett serviceföretag utan ett vinstdrivande företag där det gälla att lappa så många fordon som möjligt och tjäna så mycket pengar på alla vis.

Skattebetalare

LÄS MER OM PARKERINGSANMÄRKNINGAR:

Annons
Annons
Annons
Annons