GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Är vi inte önskade nu som hyresgäster så behöver vi inte bo kvar alls”

Snurrom beskrivs som att det inte bor barnfamiljer här, att de måste ”lockas hit”. Har kommunen helt glömt bort alla barn som faktiskt redan bor här? Hur ska kommunen få dem att stanna kvar?
Insändare • Publicerad 30 april 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det uttalas i media att det finns en ”skev” bild om Snurrom, grundat på vilket underlag då? Ta en titt i Facebook-gruppen ”vi i Snurrom” bestående av 520 medlemmar. Där finner ni vilja, engagemang och framtidstro, men också frustration och ilska över otrygghet och konstanta inbrott av cyklar och in i förråd.

”Barnen har väntat tillräckligt länge och vår familj kommer köpa bostad någon annanstans. Är vi inte önskade nu som hyresgäster så behöver vi inte bo kvar alls”, skriver insändarskribenten.
”Barnen har väntat tillräckligt länge och vår familj kommer köpa bostad någon annanstans. Är vi inte önskade nu som hyresgäster så behöver vi inte bo kvar alls”, skriver insändarskribenten.Foto: Mats Holmertz

Till skillnad mot vad som skrivs så finns här treor och fyror men familjer har ingenstans att umgås och träffas. Äldre barn har ingenstans att vara, förutom mountenbikebanan. För det behövs cykel (man kunde vinna en under Snurromdagen), men de blir konstant stulna. Förutsättningarna för samvaro och gemenskap är allmänt kassa. Däremot är området välbyggt för stölder och tvivelaktig handel. Känns tryggt att släppa ut barnen då.

Snurromdagen var ett fint alternativ men jag undrar vad vi gjorde i skogen? Fick det inte plats mellan husen? Det är lite så vi känner det, att vi inte får plats. Eller var det ett medveten fokus att ignorera hyresområdet för att kränga bostäder? Jag förstår paniken och ”Stick to the plan” är ju såklart viktigt men en reflektion är att en viktig förutsättning för att locka hit fler familjer kan vara att inte ignorera behoven hos de som faktiskt redan bor här! Eller ingår mur mellan folk och folk i detaljplanen?

Barnen har väntat tillräckligt länge och vår familj kommer köpa bostad någon annanstans. Är vi inte önskade nu som hyresgäster så behöver vi inte bo kvar alls.

Frustrerad Snurrom-morsa.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.