Annons
Insändare

Är lösningen att bromsa och accelerera mellan gupp?

Trafikverket försummar vägarna och sänker hastigheter. Vi har ett lysande exempel på väg 125 på sträckan mellan Kråksmåla ut till E22.
Insändare • Publicerad 13 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Man håller sig vaken för att svänga och undvika gupp, så ja, kanske det gör en mer aktiv och bidrar till nollvisionen?”, skriver insändarskribenten.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Förr i tiden, med bilar utan ABS-bromssystem och sämre däck, var det en 90-väg samtidigt som trafiken var tätare. Nu under många år har man haft 80-väg samtidigt som man inte har någon koll överhuvud taget på håligheter som uppstått, och även på de dåligt genomförda reparationer som gjorts av vägen sedan bland annat fiber grävts in.

Bäckebo skola och affär har varit nerlagda i över fem år där har man fortfarande 30 i hastighet. Kontentan, kära byråkrater på Trafikverket, är det inte dags att sänka hastigheten igen? Nu när vi har så dåliga vägar?

Annons

Huvudmålet för Trafikverket verkar vara att spara pengar åt staten samtidigt som man låtsas vara miljömedvetna? Är lösningen att bromsa och accelerera mellan gupp?

Men man håller sig vaken för att svänga och undvika gupp, så ja, kanske det gör en mer aktiv och bidrar till nollvisionen?

Hur står det på Trafikverkets hemsida värderingar? ”Pålitliga, engagerade, modiga”.

Jimmy Hernefeldt

Annons
Annons
Annons
Annons