unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Är det något parti som vågar går emot rivningen?

Nu när samtliga partier utom ett anser att Kikeboskolan i Oskarshamn är utdömd och ska rivas så borde det väl gälla hela detta 1950-talsområde.
Kikeboskolan.
Kikeboskolan.
Foto: Roger Carlsson
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Rivning av samtliga hyreshus och villor som många experter anser vara gediget byggda och ska kunna stå välbevarade minst 100 år till bör ske. Så är tydligen inte fallet på den skola som kommunen förvaltat och underhållit. Hyreslägenheter i området har i många fall sina kök och badrum kvar sedan 50-talet och borde vara helt utdömda. Likaså alla 1950-talsvillorna. Billigare och bäst är att riva, sanera marken och sedan sälja till annat nybygge med god kvalitet som klarar 200 år till visar hur kommunen ser på dessa byggnader. Går ej att återställa eller renovera enligt de experter som de anlitat. Vilka är de ?

Att Oskarshamn har ett intakt 1950-talsområde med skola, hyreshus och villor verkar inte ha någon större betydelse för politikerna som förhoppningsvis skaffat sig kunskap och noga läst dokumenten om orsakerna och konsekvenserna av denna rivning nu och för framtiden.

Är partiet viktigare än dem ni företräder? Är det något parti som vågar går emot rivningen? Riv Kikeboskolan och hela kvarteret, lägg ner Norra skolan för då behöver vi en ny storskola för ca 1 000 elever som slipper gå eller cykla till skolan från sex års ålder utan att bli skjutsade i de flesta fall. Låter som ett bra ekonomiskt alternativ och bra hållbarhets- och miljötänk? Bra för en kommun som planerar för framtiden och är mån om skattebetalarnas pengar. Vilka vågar tänka om och tänka nytt?

Skollärare

Läs mer