Annons
Insändare

Alldeles för dålig säkerhet i ishallen

I fredags var det upplagt för en riktig hockeyfest i Kalmar. Fin uppmärksamhet i media och slutsålt flera dagar före matchen.
Publicerad 5 november 2018
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tyvärr kom festen delvis av sig på grund av ett, av arrangören, nästan obefintligt säkerhetstänk runt Nybrofansen.

Med fredagskväll, förväntad derbystämning, slutsålt och hög promillehalt måste ni som arrangör göra väldig, väldigt mycket mer för att garantera supportrars, spelare och ledares säkerhet.

Annons

Nybro- och Kalmarsupportrar kunde röra sig helt fritt intill och framför varandras sektioner. Samtidigt som antalet vakter endast räckte till för att hålla ordning vid kiosker och toaletter, så var det närapå obevakat vid ståplats.

Detta blev grunden för en stämning där fans från båda sidor, med ovanstående förutsättningar, inte kunde hålla känslorna i schack. Flera slagsmål kunde observeras och Nybros ledare blev påhoppade av HC:s ”fans” på väg till pausvila.

Om detta inträffat på en högre sportslig nivå så hade rubriker som skandal pyntat tidningarna idag, med utredningar och förmodad böter eller spel inför tomma läktare som följd. Ni som arrangör hade i ärlighetens namn bara tur att inga värre incidenter inträffade.

För att Ni ska kunna undvika liknande händelser vid eventuella framtida derbyn, så listar jag nedan några förbättringsförslag.

• Spärra av sektionen för bortasupportrar. Placera den förslagsvis i hörnet mot matchuret med egen ingång, kiosk, toaletter och vakter runt omkring.

• Ett högre plexiglas mot avbytarbänken, alternativt vakter som står där hela matchen.

• Tränare kan gå över isen till omklädningsrummet eller fler vakter även där.

Jag hoppas att ni i Kalmar HC tar lärdom av detta och skyll inte på en för dålig ishall, för i fredags var det ni som arrangör som inte tog ert ansvar.

Nybrosupporter

Annons
Annons
Annons
Annons