Insändare

Alla måste vara med och betala efter förmåga

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

För att sjukvården ska klara coronaviruset så pratas det mycket om att ”platta till kurvan”.

Det betyder att alla insatser vi gör är till för att göra spridningen långsammare, för att sjukvården ska kunna ta emot de patienter som blir riktigt sjuka.

Samtidigt är det också en ekonomisk kris, och ingen verkar längre vara ekonomiskt liberal och tycka att marknaden ska sköta sig själv.

När miljarder i stöd utlovas till höger och vänster så bör vi också utjämna klassklyftorna för att skapa rättvisa. För det första måste alla få del av stödet, även de som jobbar på vikariat och så kallade ”gigjobb”.

För det andra måste alla vara med och betala notan efter förmåga. Det betyder att vi bör återinföra fastighets-, förmögenhets- och arvsskatterna. Det är inte rimligt att samla rikedomarna hos en liten minoritet när vi behöver bygga ett starkare välfärdssamhälle för att klara krisen.

Lyckas vi platta till kurvan och utjämna klassklyftorna så kommer vi vara redo för vad som helst.

Prepps Persson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.