GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldreboendet på Äppelvägen – kronan på verket

Carl Dahlin (M) vill basunera ut för alla som vill höra att cirka 30 personer slutat på Äppelvägens äldreboende i Färjestaden. Därmed en insinuation om hur dåligt det är på Äppelvägen. Fel.
Insändare • Publicerad 18 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Min syn är att Äppelvägens anställda är ett superteam nu, där det råder en god ton och en oerhört varm support för alla boende”, skriver insändarskribenten.
”Min syn är att Äppelvägens anställda är ett superteam nu, där det råder en god ton och en oerhört varm support för alla boende”, skriver insändarskribenten.
Foto: Sofia Hedman

I ett ”företag” eller en institution av den storleken med 80 anställda är det inte onormalt att 30 personer rör på sig. Somliga söker annat jobb då de känner att detta inte var deras värld i yrkeslivet, somliga avgår med pension, somliga bildar familj med nya lägen, somliga köper hus för långt från jobbet… Det finns många rörligheter inom alla yrkesliv.

Carl Dahlin dristar sig även så långt som att säga att 30 anställda av de 80 på Äppelvägen är rädda för sina chefer. Ja, det kan näppeligen gälla cheferna på Äppelvägen utan möjligen snarare chefer högre upp i hierarkin inom kommunen som befinner sig längre från verksamheten i verkligheten.

Själv är jag var fredag ögonvittne till allt som pågår på Äppelvägen då jag får finfin hjälp av finfina hemtjänstpersonalen med dusch på Äppelvägens äldreboende. Min syn är att Äppelvägens anställda är ett superteam nu, där det råder en god ton och en oerhört varm support för alla boende. Min syn är stort A till alla anställda på Äppelvägen – ett kärnhus till vår kommuns äldreboende som krona på verket.

Anne Wilks, ögonvittne

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.