GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jörgen Karlsson

Jörgen Karlsson
Jörgen Karlsson
Foto: Ingvar Gunnarsson

80 år fyller den 22 mars Jörgen Karlsson, Nybro.

Jörgen Karlsson är född i Nybro och jobbade i många år som typograf hos Ljungdahls. Idrottsintresset väcktes tidigt och Jörgen Karlsson var fotbollsmålvakten som spelade i Smålands juniorlag och även fick vakta målet i Nybro IF:s A-lag. Som brottare hade han också framgångar och var med i Smålandslaget och tog även två andraplaceringar på DM. Han var en offensiv och kastvillig brottare som blev något av en publikfavorit.

Ännu mera känd blev jubilaren då han tillsammans med sin bror, Conny Pettersson, började som artister, då de bjöd på frivolter, balansakter på stång samt mycket annat. Efter två i folkparkerna engagerades Jörgen och Conny av Cirkus Scott 1963. Framgångarna fortsatte och året därpå var de båda med i The Ed Sullivan Show på Broadway i New York. Tre år i rad deltog i denna show och vid ett tillfälle då även världsartisten Ella Fitzgerald var med. Efter ett tiotal år inom artistbranschen drog bröderna sig tillbaka och återvände till Nybro.

Jörgen Karlsson är naturintresserad och en skicklig fotograf, som har gett ut boken, Mellan gärdesgård och stenmur. Han var även varit brottningstränare i Nybro under flera år.

Läs mer