Annons

Jörgen Karlsson

Nyheter • Publicerad 20 mars 2014
Jörgen Karlsson
Jörgen KarlssonFoto: Ingvar Gunnarsson

80 år fyller den 22 mars Jörgen Karlsson, Nybro.

Jörgen Karlsson är född i Nybro och jobbade i många år som typograf hos Ljungdahls. Idrottsintresset väcktes tidigt och Jörgen Karlsson var fotbollsmålvakten som spelade i Smålands juniorlag och även fick vakta målet i Nybro IF:s A-lag. Som brottare hade han också framgångar och var med i Smålandslaget och tog även två andraplaceringar på DM. Han var en offensiv och kastvillig brottare som blev något av en publikfavorit.

Annons

Ännu mera känd blev jubilaren då han tillsammans med sin bror, Conny Pettersson, började som artister, då de bjöd på frivolter, balansakter på stång samt mycket annat. Efter två i folkparkerna engagerades Jörgen och Conny av Cirkus Scott 1963. Framgångarna fortsatte och året därpå var de båda med i The Ed Sullivan Show på Broadway i New York. Tre år i rad deltog i denna show och vid ett tillfälle då även världsartisten Ella Fitzgerald var med. Efter ett tiotal år inom artistbranschen drog bröderna sig tillbaka och återvände till Nybro.

Jörgen Karlsson är naturintresserad och en skicklig fotograf, som har gett ut boken, Mellan gärdesgård och stenmur. Han var även varit brottningstränare i Nybro under flera år.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons