70 år

Sonny Fröjd
Nyheter • Publicerad 9 juni 2010

70 år fyller den 10 juni Sonny Fröjd, Växjövägen 15, Örsjö.

Han föddes på barnbördshuset i nybro under andra världskriget. Fadern var inkallad och tillsammans med modern bodde han hos morföräldrarna i Strömby, Torsås, där han även gick i skolan och konfirmerades. Så småningom flyttade familjen till Örsjö där den unge Sonny skaffade sig kamrater och spelade fotboll i Örsjö IF.

Militärtjänsten gjorde han som optisk signalist i Karlskrona och detta ledde honom senare i livet till hemvärnet och Frivilliga Radioorganisationen, FRO, där han engagerat sig såväl lokalt som regionalt. Nyligen deltog jubilaren på FRO:s rikstämma i Norrköping där han tilldelades förtjänsttecknet i guld.

I början av 1960-talet gifte han sig med Karin Jacobsson och byggde därefter eget hus i Örsjö. Makarna fick barnen Christina, Magdalena och Joakim.

Jubilaren har sedan slutet av 1970-talet drivit egen byggnadsfirma med som mest sex anställda. Drömmen att bli bonde i Tomeshult gick tyvärr om intet vid en olycka i skogen 1994. Från 1994 och fram till pensioneringen arbetade Sonny halvtid. Numera lägger han tid på familjen, de sju barnbarnen och hundar. Han är också engagerad som ordförande i kyrkans fastighetsutskott.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.