Ville få underskrift till insamling – stal mobil och ett kassaskrin

Två kvinnor ville få folk att skriva på en insamling för fattiga barn. Polisen misstänker dem nu för två stölder under helgen.
Hultsfred • Publicerad 15 juli 2012

Den första händelsen inträffade vid 13-tiden på lördagen. På en loppmarknad i Målilla gick kvinnorna fram till ett av marknadsstånden och bad om en underskrift till en insamling för fattiga barn. Men när uppmärksamheten var riktat åt ett annat håll så tog kvinnorna kassaskrinet, som innehöll en del kontanter.

Cirka en timme senare inträffade nästa stöld. Då bad de en man som satt på uteserveringen till en pizzeria om intresse för insamlingen. En kort stund senare märkte han att hans mobil som legat på bordet var borta.

De två kvinnorna uppges vara i 20-årsåldern och av utländsk härkomst. Polisen ser en tydlig koppling mellan de båda fallen.

– Det vore väl konstigt annars, säger Bo Holgersson, inre befäl hos polisen.

Förutom signalementet har de inga andra spår efter kvinnorna.

Andreas Norinder
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.