Vänstern hoppas på vänlighet från S

Vänsterpartiet är utlämnat till Socialdemokraternas kamratlighet huruvida man ska få en plats i den i praktiken mäktigaste politiska enheten. Hittills har det varit kalla handen men Lennart Beijer ger sig inte.
Hultsfred • Publicerad 20 november 2010

Kommunstyrelsens arbetsutskott är den enhet vars beslut brukar vara helt vägledande för de kommande politiska processerna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

– Vi vill naturligtvis som tidigare ha en av de fem platserna i kommunstyrelsens arbetsutskott, säger han. Problemet för oss är att vi tappade för mycket i valet för att få en obligatorisk position. Det gäller för övrigt samtliga tre tunga arbetsutskott.

– Jag hoppas på att Socialdemokraterna till slut visar en välvilja vilket kan löna sig om fyra år när det är val igen. Det gäller att visa upp en enad front redan nu.

Lennart Beijer berättar att Vänsterpartiet hittills varit helt befriat från de svängdörrar som öppnats och stängts inom socialdemokratin de senaste dagarna.

– Det är lugnt och sansat hos oss. Inga problem alls. Däremot är det mycket sorgligt att Kira Berg försvinner från politiken. Vi bör vara rädda om unga kvinnor som vill satsa på politiken och hon har varit en frisk fläkt.

Lennart Beijer är orolig för att hennes avhopp kan få en negativ påverkan på ett sätt som ingen diskuterat tidigare.

– Jag tror att hon har varit en viktig förebild för andra unga kvinnor som vill in i politiken. Hoppas att hennes avhopp inte avskräcker nu.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.