Våld mot fru och barn leder till åtal

En 50-årig man åtalas för att under en längre tid misshandlat både fru och barn.
Hultsfred • Publicerad 3 januari 2003

Enligt stämningsansökan har mannens hustru och barn under flera månaders tid, vid flyktingförläggningen i Hultsfred, levt under ångestfyllda förhållanden, då såväl psykiskt som fysiskt våld varit vardagsmat.

Framför allt hustrun har vittnat om hur våldet också trappats upp den senaste tiden och att mannen blivit våldsam till synes helt utan orsak.

Bland annat har mannen, enligt stämningsansökan, vid upprepade tillfällen slagit sin hustru över hela kroppen och förolämpat henne i grova ordalag.

Hotat att döda kvinnan

50-åringen har också hotat att döda kvinnan.

Vid flera tillfällen har också mannen slagit barnen. Vid ett tillfälle väcktes han på morgonen av barnens bus och slog under ett vredesutbrott ned sin tioårige handikappade son. Hustrun försökte gå emellan och fick då ta emot flera sparkar i magtrakten.

Enligt hustruns berättelser har mannen även slagit och hotat sina yngre döttrar.

Slutligen ansåg hustrun att situationen var outhärdlig för henne och barnen. De lyckades fly från lägenheten med hjälp av Migrationsverkets personal, även om 50-åringen försökte förhindra detta genom att med våld ge sig på Migrationsverkets personal.

Efter detta har hustrun och barnen med Kvinnojourens hjälp fått ett nytt hem, tills vidare på hemlig ort.

Nekar till allt

Detta har mannen haft svårt att acceptera och har bland annat försökt hota sig till kännedom om hustrun och barnens nuvarande hemvist.

50-åringen åtalas nu för grov kvinnofridskränkning, misshandel och olaga hot vid Oskarshamns tingsrätt.

Mannen nekar själv till alla anklagelser som riktats mot honom och uppger att det aldrig förekommit några våldsamheter i familjen. Han hävdar i stället att hustrun och barnen betyder allt för honom.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.