Tre miljoner investeras i Målilla motorstadion

Årets sista fullmäktigesammanträde bjöd inte på några tyngre förhandlingar och enigheten var total i merparten av kvällens ärenden.
Hultsfred • Publicerad 20 december 2005

Förslaget att gå in med 2 420 000 kronor för investering av läktare, toalettbyggnad, resultattavla, entré, grindar och nät, vilket upprättats av tekniske chefen Bo Strangefjord, vid Målilla motorbana togs enhälligt av samtliga politiker.

Även förslaget att Hultsfreds kommun går in med ett högstabelopp om en halv miljon kronor i kontant bidrag till arbetskraft för genomförandet av åtgärderna togs enhälligt.

Av de 500 000 kronorna beslutades att 200 000 belastar arbetsfrämjande åtgärder och resterande belopp får belasta resultatet för 2006.

Hultsfreds kommun betalar även kostnaderna för bygglov och miljöavgifter, beräknat till 16 000 kronor och enighet blev det också i det framtagna arrendeavtal mellan kommun och Målilla Motorklubb som tagits fram för en 25-årsperiod.

Det var delade meningar i frågan om hur många ledamöter och reserver fullmäktige ska ha framöver. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet med bifall från Medborgarpartiet:svo har förslagit 41 ledamöter och 20 ersättare mot nuvarande 41 respektive 24. Det borgerliga blocket var emot förslaget.

Det blev kvällens mest diskuterade fråga och flera alternativ lades fram. Kd:s Åke Nilsson ansåg socialdemokraterna och moderaternas argument som märkliga då Bo Bergman (s) tidigare klargjort vänsterblockets synpunkter att ett minskat invånarantal och ökade möjligheter till demokrati ute bland folket borde ligga till underlag för ett minskat antal fullmäktigeledamöter.

- 49 är inget heligt tal för oss, men jag anser att det är bra med så många politiker som möjligt. Därför yrkar jag på återremmitering och vill ge socialdemokraterna och vänstern mer betänketid, sade Åke Nilsson.

Centerns Göte Eklund menade att man inte ska för bråttom att ändra någonting och yrkade på ett nej.

Efter votering med siffrorna 26 för ja, och 20 för återremiss stod det klart att nuvarande fullmäktigeledamöter får ytterligare en tid på sig att besluta hur församlingen ska se ut när val av ledamöter förättas efter valet nästa höst.

Beslut togs också i förslaget om samverkansorganisationen Campus Hultsfred 2006.

Förslaget innebär att en samverksansorganisation med kommunalt huvudmannaskap bildas direkt under kommunstyrelsen. En särskild styrgrupp bildas där representanter från Hultfreds kommun, AB Hultsfreds Bostäder, Hultsfreds Näringslivs Centrum AB och Rock City Hultsfreds ingår. Till samordnare inom Campus Hultsfred valdes Lars-Erik Rönnlund.

Camilla Ärleskog
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.