Sveriges yngsta kommunalråd sadlar om. Nu går nattklubbsshower före politiken
Hultsfred • Publicerad 5 maj 2003

Före detta Järnforsenbon Fredrik Möller (kd), som för ett par år sedan försåg sig med titeln Sveriges yngsta kommunalråd när han tog över ledningen i Karlstad, har gjort ett tvärkast i karriären.

- Jag har lämnat kommunledningen och toppolitiken i Karlstad, säger han.

Arbetar med Evita

I stället är det nattklubbshower och skådespeleri som står högt upp på agendan.

- Nu arbetar jag med musikalen Evita där jag har hand om marknadsföringen och kläderna till varje föreställning. Det är utvecklande och roligt att vara med på olika hörn när en teateruppsättning kommer till, säger Fredrik Möller.

Han figurerade i rikspressen när han tog över rodret i kommunhuset i Karlstad då kristdemokraterna rönte framgångar i Värmland. Samtidigt som han blev Sveriges yngsta kommunalråd stod han också på scenen i olika skandalshower på nattklubbar i Karlstad.

- Det var många som reagerade och det var jätteroligt, säger Fredrik Möller som snabbt blev en kändis i Värmland men slutade som kommunalråd i samband med valet. I senaste valet blev han en av de mest kryssade politikerna i Värmland och låg bra till för att komma in i riksdagen. Men nu har han hoppat av toppolitiken.

Har vänt på steken

- Förut gick politiken i första hand och teatern, föreningslivet, kyrkopolitiken, studierna och universitetsengagemanget i andra hand. Men nu har jag vänt på det, säger han.

Han har dock inte lämnat politiken helt utan har kvar en plats i Karlstads kommunfullmäktige och är vice ordförande i fritidsnämnden.

Marcus Oscarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.