Tjuvar slog till mot pizzeria i Mörlunda

En svart Volvo S40 är hetaste spåret i jakten på tjuvarna som slog till mot Mörlunda pizzeria & gatukök.
Hultsfred • Publicerad 27 mars 2006

Vid tvåtiden på fredagsnatten väcktes grannar av att tjuvarna krossade en fönsterruta på serveringen och vittnen såg därefter hur tjuvarna snabbt tog sig in i gatuköket. Larmet gick omedelbart och flera tjutande sirener bröt tystnaden i centrala Mörlunda. Ägaren Magnus Olsson väcktes av det tillhörande telefonlarmet som är kopplat till bostaden.

- Jag ringde polisen samtidigt som jag klädde på mig, säger Magnus Olsson som agerade blixtsnabbt.

"Visste vad de ville ha" Men tjuvarna var ännu snabbare. Inom loppet av några få sekunder rusade de in köksavdelningen och stal strimmelmaskinen värd cirka 20 000 kronor. Maskinen strimlar bland annat ost och skinka och är ett måste vid pizzatillverkning

- De visste precis vad de ville ha och de tog alla knivarna som hör till maskinen. De rörde inte kassaapparaten och tog inga varor, säger Magnus Olsson som misstänker att stölden är ett beställningsjobb.

Maskinen väger nästan 30 kilo och tjuvarna använde verktyg för att rensa det krossade fönstret.

Tjuvlarmet väckte flera Flera Mörlundabor väcktes av tjuvlarmet och ringde polisen som enligt uppgift anlände efter ungefär en timme. Vittnesuppgifter tyder på att tjuvarna försvann i en mörk Volvo S40 men ägaren Magnus Olsson tror inte att de skyldiga kommer att gripas. Trots stöldgodsets vikt lämnade inte tjuvarna gatuköket via dörren.

- Märkligt nog tog de sig ut genom fönstret, säger Magnus Olsson.

Marcus Oscarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.