Teaterkafé drog fullt hus

Med ostgnagarna Svecia och Cheddars bus och funderingar fick publiken vid årets
premiärupplaga av musik och teaterkafeét i Målilla-Gårdveda hembygdspark en skrattretande show där amatörteatergänget Blanda & Ge från
Virserum drev med den kommunala sparivern
Hultsfred • Publicerad 9 juli 2005
Hanna Lönn, Elin Kling, Lisa Petersson och Mikaela Ståhlgren showade loss i ett dansnummer.
Hanna Lönn, Elin Kling, Lisa Petersson och Mikaela Ståhlgren showade loss i ett dansnummer.Foto: 

Runt 400 personer hade mött upp för att se Blanda & Ges föreställning Kaos där det mixas friskt mellan lokala politiska händelser, musik, och dans.

Service via buss

Svecia och Cheddar ledde skickligt in publiken på de olika områden Kaos behandlade. Efter en artistkavalkad med bland andra Jokkmokks-Jocke och hans Gulligullan summeras glesbygdens service med den mobila bussen som rullar in en gång i veckan med apotek, försäkringskassa, arbetsförmedling, bibliotek, vårdcentral, folktandvård, ja det mesta som tänkas kan.

Allsång

Men kvaliteten i bussen var av ojämn karaktär vilket lockade till många roade skratt.

Torsdagskvällen inleddes med sång och musik genom Curt och Maiken som lät dragspel och gitarr ljuda varpå allsången tog vid där Kurt ensam på scenen bemästrade dragspelet och Maiken tillsammans med Sven Tomtelius gav

sig ut i publiken för att sjunga.

Tanken var att en av parkens många tändkulemotorer skulle startas i pausen, men parkledningen avstod.

- Med tanke på brandrisken är det bättre att vänta till ett senare tillfälle, sade Roland S Johnsson som var nöjd med publiksiffran under torsdagens permiärkafé.

Camilla Ärleskog
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.