Ny miljonsatsning på Målilla motorstadion

Kommunen investerar ytterligare närmare tre miljoner kronor i Målillas speedwaystadion för att öka arenans GP-status.
Hultsfred • Publicerad 2 december 2005

2004 lämnade man direkta bidrag, kontanter och arbetskraft, till ett värde av 1,7 miljoner kronor inför GP-tävlingen, men nu har man tänkt sig att få tillbaka investerade pengar.

­ Målilla motorklubb får betala tillbaka med höjda hyror under 25 år, säger oppositionsrådet Per-Inge Pettersson (c), som tillsammans med vänsterpartiets Tommy Ejnarsson förhandlat med klubben. Totalt gäller det materialkostnader på drygt 2,4 miljoner kronor. Däremot har vi beslutat om att satsa 500 000 kronor på arbetsmarknadsåtgärder inom motorstadions område. Huvuddelen av summan ska användas till att bygga ihop befintliga läktare i startkurvan, köpa in en resultattavla, bygga flera toaletter och göra pengahanteringen vid inträdesgrindarna säkrare.

­ Dessa är inte krav från GP-organisationen men påpekanden som kan ge Målilla ett långsiktigt kontrakt med BSI, den brittiska organisationen som håller i tävlingarna. Vi inom kommunen ser naturligtvis garanterade GP-tävlingar som mycket viktiga tillfällen för marknadsföring av både Hultsfreds kommun och Målilla.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.