Nämnd ger sig inte om kläder

Trots att det inte finns pengar till det i nästa års budget, vill socialnämndens ordförande ge 500 anställda inom vård och omsorg gratis arbetskläder 2011.
Hultsfred • Publicerad 15 oktober 2010

Och Mattias Wärnsberg (S) vill lösa detta genom att låta den beräknade kostnaden på 750 000 kronor knapra på årets förväntade överskott på drygt 5,1 miljoner kronor.

Han anser också att kostnader för arbetskläder läggs in i socialnämndens ordinarie budgetram från och med 2014.

– Under flera år har medarbetare och fackliga organisationer framfört önskemål om arbetskläder, säger han. Många andra kommuner har också satsat på detta.

– Eftersom det pågår ett arbete med att öka förtroendet och förbättra inställningen till Hultsfreds kommun som arbetsgivare, är det ett nödvändigt steg att ta för oss också.

Löftet om gratis arbetskläder till anställda inom vård och omsorg lyftes fram som ett vallöfte av bland andra kommunalrådet Kira Berg (S) i juni. Förslaget fick då kritik av oppositionsrådet Per-Inge Pettersson (C) som påpekade att vänsterblocket haft 15 år på sig och avfärdade utspelet som fett valfläsk.

Som grädde på moset visade det sig också att idén med gratis arbetskläder var sju år gammal och stulen från Kristdemokraterna.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.