Mördare vill slippa elva års fängelse

Den 60-årige man som av tingsrätten och hovrätten dömdes till elva års fängelse för att ha mördat en 42-årig man på Stora Torget i Halmstad i höstas, har överklagat domen till Högsta Domstolen.
Hultsfred • Publicerad 2 juni 2010

60-åringen, bosatt i Hultsfreds kommun, högg en kniv i hjärtat 42-åringen men förnekar att han hade för avsikt att skada: han skulle bara märka honom på ett tydligt sätt för att understryka att 42-åringen inte hade betalt sin skuld till honom.

Genom sin advokat, menar 60-åringen också att det fanns flera vittnen som sagt att de inte uppfattade knivhugget som en planlagd handling med syftet att döda.

60-åringens advokat yrkar på Högsta Domstolen ska ogiltigförklara mordåtalet och fängelsestraffet mildras. 60-åringen kan tänka sig att bli fälld för grov misshandel och vållande till annans död, i värsta fall dråp.

I tingsrätten och hovrätten dömdes 60-åringen, utöver mord, också för narkotikabrott, grovt rattfylleri, rattfylleri, och olovlig körning.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.