Modig vill ha Modigs

Modig Machine Tools före detta vd Percy Modig är sannolikt en av konkursförvaltarens intressenter som vill starta verksamhet i lokalerna.
Hultsfred • Publicerad 21 januari 2003

HKIAB:s, Hultsfreds kommunala industriaktiebolag, vd Sven Carlsson berättar att konkursförvaltaren avslöjat att det

finns två, kanske tre, intressenter som man nu förväntar

sig kompletterande uppgifter

av. Detta efter att kommunen bestämt sig för att köpa lokalerna.

Percy Modig är sannolikt en av dem.

- Exakt vad intressenternas anbud gäller är konfidentiellt, säger Sven Carlsson, men Percy Modig finns med i kulisserna. Han är då främst inriktad på att jobba vidare med de stora maskinerna för flygplans- och bilindustrin i den så kallade Modigsdelen.

Anbudstiden har gått ut

Anbudstiden har nu gått ut och Sven Carlsson hävdar att det finns en möjlighet att fylla lokalerna helt och hållet med framtida verksamhet.

- Om allting klaffar, hyser jag förhoppningar om att det blir så, säger han. Men det kan ta några dagar än. Jag tror inte att det blir klart denna vecka.

Minskad sysselsättning

En av Modig Machine Tools anställda, som Oskarshamns-Tidningen har talat med, berättar att sysselsättningen för de knappa 50-tal personer som jobbar kvar, har minskat ytterligare de senaste veckorna.

Numera jobbar man bara varannan vardag och det är främst i den så kallade Demandersdelen som det finns arbete.

I Modigsdelen finns inget att göra, bara närvaroplikt.

- Totalt kanske vi utnyttjar 25 procent av kapaciteten, säger den anställde, och då bara varannan dag. Även om det är svårt att veta exakt vad som händer egentligen, eftersom information från konkursförvaltaren är en bristvara, har det kommit in en del mindre order.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.