Annons

Misstänkt för mordförsöket nekar

19-åringen som misstänks för mordförsöket på en 40-åring i lördags förnekar brott. På tisdagen ska åklagare bestämma om han ska släppas eller begäras häktad.
Virserum • Publicerad 5 november 2018

Kammaråklagare Johan Fahlander håller i utredningen. Han är förtegen om arbetet.

– Jag vill inte lämna uppgifter om själva förundersökningen, men en person anhölls i lördags och han är anhållen alltjämt, säger han.

Annons

Åklagaren vill inte gå in på om den misstänkte och offret känner varandra.

– Det är en sådan omständighet som jag inte vill kommentera, säger han.

40-åringen skadades allvarligt och vårdas fortfarande på sjukhus, men hans tillstånd är inte livshotande. Efter händelsen kom uppgifter om att det var flera personer på plats och ett vittne berättade för tidningen att tio personer slog och sparkade på mannen.

– Det finns uppgifter om att det var många på platsen, men jag vill inte gå in på om det finns fler misstänkta. Det är ingen mer som är frihetsberövad, säger Johan Fahlander.

Åklagaren har nu till klockan elva på tisdagen på sig att bestämma om 19-åringen ska begäras häktad eller om han ska släppas. Han förnekar brott.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons