Marknad blåser liv i gammal tradition

Virserum får en marknad till. Dackestop och samhällsföreningen ska blåsa liv i den insomnade traditionen med vårmarknad.
Hultsfred • Publicerad 22 mars 2006

Under 1900-talets förra hälft var det mer regel än undantag att marknadsförsedda orter hade två marknader, en på våren och en på hösten.

Efter samråd med bland andra de båda "riktiga" marknadsgeneralerna i Virserum och Hultsfred, Kurt Elmerstig och Göte Larsson, har Dackestop och samhällsföreningen beslutat sig för att våga ta steget.

- Vi började diskutera idén i höstas och startade planeringen efter årsskiftet, säger samhällsföreningens ordförande Per-Olof Paulsson.

Vårmarknaden ska gå av stapeln den 20 maj på Dackestopsområdet och förutom plats för ett 40-tal knallar räknar arrangörerna med flera kringarrangemang.

- Vi vill uppmana så många lokala föreningar som möjligt att medverka, säger Elisabeth Löfquist. Men vi kommer också att ha talangjakten Dacketalang 06. I den kan alla som är 13 år och äldre få visa upp sina färdigheter i sång.

Det står också klart att Studieförbundet vuxenskolan ska hålla en

pilflätningskurs under marknadsdagen.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.