Länk till nätdebatt inkopplad

Vad tycker du om äldreomsorgen? Vill du prata ekonomi med kommunalrådet eller berömma räddningstjänstens insatser? Kommunens nya debattforum öppnar en direktlänk till medborgare via Internet.
Hultsfred • Publicerad 6 maj 2003

Debattforumet öppnades under måndagen på Hultsfreds kommuns hemsida under parollen Sjung ut i musikkommunen.

- Websidan är indelad i nio olika avdelningar, säger kommunens informationssekreterare Thorbjörn Svahn. Man kan klicka in sig på det ämnesområde man är sugen på att tycka till om.

Man kan anonymt skicka frågor, uppmaningar, positiv och negativ kritik, till vilken tjänsteman eller politiker som helst inom den kommunala organisationen.

Begränsningar

Men det finns begränsningar för innehållet.

- Eftersom vi har ansvar för allt som publiceras på vår hemsida, kommer allt att granskas först, säger Thorbjörn Svahn. Till exempel meddelanden med rasistiskt innehåll, ärekränkning eller rent trams, kommer vi inte att lägga ut.

Kommunalråd ska svara

Kommunalrådet Bo Bergman är beredd att svara på frågor och delta i debatter på nätet.

- Ett debattforum på nätet ger våra kommuninvånare nya möjligheter att engagera sig i politiken, säger han. Även om de stora åskådarmassorna uteblir från både kommunstyrelsens sammanträden och fullmäktigemöten, tror jag att det finns ett stort intresse av att vara med och påverka.

- Nu får man chansen och man kan göra det när som helst.

Kommunens nya debattforum är en följd av medborgarpartisten Göran Berglunds motion om e-demokrati.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.