Kommunen kan tvingas köpa aktier i Rock City

Kommunen kan tvingas köpa resterande delen av aktierna i Rock City vare sig man vill det eller inte. Rockpartys konkursförvaltare kan kräva detta om det inte dyker upp fler intressenter.
Hultsfred • Publicerad 18 november 2010

Hultsfreds kommun äger i?dag 91 procent av aktierna och enligt aktiebolagslagen kan i sådana fall en liten minoritetsägare kräva att de resterande 9 procenten löses in.

– Det är mycket surt för kommunen att ha hamnat i denna situation, säger oppositionsrådet Per-Inge Pettersson (C). Det ser ut som att vi blir mer eller mindre tvungna att betala ett högre pris för aktierna än vad de är värda.

– Detta visar ytterligare en gång att vi hade rätt när vi kritiserade den ursprungliga affären med Rockparty.

Per-Inge Pettersson vill inte klandra konkursförvaltaren för detta.

– Det är hans uppgift att få ut så mycket pengar som möjligt. Vilka belopp det rör sig om vill jag inte nämna eftersom förhandlingarna inte är klara.

Kommunledningen förhandlar också med konkursförvaltaren angående en stor aktiepost i rockgymnasiet Gyro.

– Konkursförvaltaren äger 60 procent och John Bauer-koncernens Drivkraft 40 procent, säger Per-Inge Pettersson. Det är i?dag oklart hur ägarförhållandena blir i framtiden.

– Gyro är i vilket fall som helst värdefullt för oss. Där pluggar 91 elever, de allra flesta från andra delar av landet. Kanske kan några av dem bosätta sig här i framtiden.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.