Klart med årets kulturstipendiater

Teaterföreningen Blanda och Ge, kommunens kultursekreterare Katarina Genberg och Telemuseets Anders Joelsson delar årets kulturstipendium på 10 000 kronor.
Hultsfred • Publicerad 26 november 2003

Kultur- och fritidsnämnden fattade sitt beslut under tisdagen när den genomförde sitt, kanske näst sista, sammanträde. Utnämningen av nämndens egen kultursekreterare som en av stipendiaterna tycker ordföranden Ann Persson är på tiden.

- För Katarina Genberg är kulturen en livsuppgift, säger hon. Ett brett utbud för gammal och ung och alla kommuninvånare har alltid varit ett rättesnöre.

Ann Persson berättar att Katarina Genberg också engagerar sig privat och arbetar ideellt

i olika föreningars verksamhet, till exempel fotoklubben, hembygdsföreningen, Slättenspelet, Virserums konsthall och fotoklubben.

Katarina Genberg själv är rörd över utmärkelsen.

- Det känns mycket märkligt, svindlande.

Blanda och Ge får sin del av priset "för att ha återgivit kommunen en amatörteater där verksamheten omfattar alla åldrar och präglas av lust och spelglädje".

- Men vad glad jag blir,

säger teaterföreningens Marianne Odin. Det var överraskande, tillägger hon och berättar

att Blanda och Ge just nu är

inne i en intensiv fas i repetitionerna av den kommande revyn.

Sista tredjedelen av priset går till Anders Joelsson, som på egen hand skapat Telemuseum på DackeStopsområdet.

- Museet speglar telekommunikationens utveckling under 100 år, säger Ann Persson.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.