Ingen skadades vid svårsläckt brand

Swedspan drabbades av en svårsläckt glödbrand tidigt på måndagsmorgonen. 15 brandmän från Hultsfred- och Målillas brandkårer hade jobb i flera timmar
Hultsfred • Publicerad 4 november 2003

Företagets vd Bengt Karlsson förklarar att boven i dramat var en fläkt i torksystemet som plötsligt stannade och orsakade brandutlösande gnistbildning.

- Ingen människa blev skadad och det är det viktigaste, säger Bengt Karlsson. Vi drabbades inte heller av stora materiella skador men väl ett driftsstopp på flera timmar. Jag har inte räknat efter exakt vad det kostar men det rör sig om 100 000-tals kronor.

Larmet gick strax innan halv sex på måndagsmorgonen och räddningsledaren Per-Olof Wernersson berättar att branden var svårsläckt.

- Det var i huvudsak fråga om en glödbrand, säger han, vilken spred sig i torkanläggningens rörledningar och cykloner, en sträcka mer än hundra meter lång. Visserligen var branden aldrig utvändig alls men samtidigt var det viktigt att få stopp på den och detta krävde stora arbetsinsatser av många brandmän. Sammanlagt jobbade 15 brandmän från både Hultsfred och Målilla med branden.

Räddningstjänsten kunde lämna Swedspan först vid 13-tiden.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.