Det borgerliga blocket i kommunen har med stor oro sett att kunskapsbristen hos elever upptäcks alltför sent.
Hultsfred • Publicerad 22 december 2005

Därför vill de borgerliga politikerna nu införa ett kunskapstest redan i tredje klass så att barn med svårigheter kan fångas upp och få hjälp i ett tidigt skede.

Bekymrade

Frågan har blivit aktuell genom en fyrpartimotion som togs upp vid senaste fullmäktigemötet i Hultsfred. Och i motionen framgår tydligt hur bekymrade politikerna är över att elever med kunskapsbrist får utstå onödigt lidande.

I nuläget uppmärksammas inlärningsproblematiken och kunskapsbristen tidigast i femte klass då samtliga elever genomgår nationella prover över hela landet.

Fånga upp problemen

”I sämsta fall kanske inte problematiken upptäcks förrän i högstadiet eller på gymnasiet och så kan vi inte ha det. Vi vill ha ett kunskapstest redan i trean för att fånga upp problemen.”, skriver det borgerliga blocket i sin motion

Fullmäktige beslutade att låta kommunstyrelsen i Hultsfred utreda ärendet vidare.

Camilla Ärleskog
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.