Hund dumpades i skogen

- Den nio månader gamla hunden Sixten kunde ha dött av svält i skogen
Hultsfred • Publicerad 7 januari 2002

Det fastslår djurskyddsinspektör Alexandre Barchiesi som förfäras över ett nyligen upptäckt fall av misstänkt hundmisshandel som nu slutat med att polisen inlett en jakt på en misstänkt Vetlandakvinna.

Enligt Söra Åhlund som driver Venas hundpensionat åkte Vetlandakvinnan till Skåne för att hämta taxschäfern Sixten och passa honom en tid i Vetlanda. Men efter några veckor tröttnade Vetlandakvinnan på Sixten och åkte ut i skogen och dumpade honom för att bli av med honom. Hunden lyckades dock överleva och hittades av ett jaktlag i Hultsfred som överlämnade honom till Söra Åhlund. Hon bor tillsammans med Hultsfreds kommuns djurskyddsinspek- tör Alexandre Barchiesi. Sixten var dock märkt med namnet på sin matte i Skåne och Söra Åhlund slog larm.

- Ägaren blev mycket upprörd när hon fick veta vad som hänt och reste från Skåne för att hämta Sixten samma dag, berättar Söra Åhlund.

Alexandre Barchiesi bedömer att Sixten kunde blivit liggande i skogen och dött av svält och länsstyrelsen anser att Vetlandakvinnan stridit mot djurskyddslagen.

Nu ska polisen utreda fallet, men Vetlandakvinnan som misstänks för djurmisshandeln har försvunnit spårlöst. Kommunen hoppas dock att polisen ska kunna jaga rätt på henne.

Marcus Oscarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.