Hultsfreds nior har sämst betyg i länet

–?Så här har det varit så länge jag kan minnas, säger Anders Jansson, barn- och utbildningschef.
Hultsfred • Publicerad 28 december 2005

Sammanställningen över slutbetygen för åk 9 i Kalmar län visar att Hultsfred ligger i botten med 192 poäng. Emmaboda toppar med 217 och rikssnittet är 205. Anders Jansson säger att socioekonomiska strukturer och inte minst inställningen till studier har stor betydelse. En annan faktor är hur mycket politikerna vill satsa på skolan.

–?Men det är alldeles för enkelt att säga att det bara handlar om pengarna man får, säger Anders Jansson som betonar att Hultsfred legat i botten länge och ett målmedvetet förändringsarbete har pågått en längre tid.

–?Man får nog se det här under en längre tidsperiod, kanske upp mot tio år. Det är bland annat viktigt med adekvat stöd i tidiga åldrar och det har vi jobbat med sedan 2001. Andra viktiga åtgärder är lärarkompetensutveckling, främst specialpedagogiskt, säger han.

Ola Antonsson

Ola Antonsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.