Hultsfreds Kommun bjuds på gratis reklam

Kommunens goda namn åker snålskjuts på hal is. Målilla Bandy gör reklam för varumärket Hultsfred gratis.
Hultsfred • Publicerad 7 februari 2006

Marknadsföringen är en rest av ett tidigare sponsoravtal där numera bara en av parterna uppfyller villkoren. När Målilla Bandy spelade i division I sponsrade kommunen med 20 000 kronor, allt enligt de lokala principerna för elitsponsring.

Nu när Målilla kämpar på i division II kommer ingen kommunsponsring in i klubbens kassa eftersom lagets status sjunkit under elitnivå.

Men Målillaspelarna har alltjämt den blåvita Hultsfredslogon på tröjorna och kommunvapnet på hjälmarna. På Venhagsvallen finns fortfarande skyltreklam för kommun och en kommunflagga samtidigt som bandyklubbens hemsida har en länk till kommunens.

- Vi vet att vi inte har rätt till sponsring enligt kommunens policy, säger klubbens ordföranden Michael Leijonhud, men för att visa vår goda vilja bjuder vi på oss själva. Det är bra för kommunen och därmed för oss att fortsätta med marknadsföringen, trots att vi ligger

i division II. Jag tror att vår framtida relation till kommunens också stärks med litet goodwill och förhoppningsvis kan vi förhandla på elitvillkor nästa säsong.

Det finns emellertid gränser för välviljan, ställt i relation till det ursprungliga sponsorpaket kommunen köpte säsongen 2004/2005.

- Vi delar naturligtvis inte ut VIP-biljetter till kommunen i år, säger Michael Leijonhud.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.