Hultsfred kom tvåa på turistorternas tio-i-topp

Festivalens rock?n?roll har gjort Hultsfred till Sveriges mest kända turistort, storstäderna borträknat.
Hultsfred • Publicerad 14 maj 2003

Såväl Vimmerbys Astrid Lindgrens värld som Glasriket och ishotellet i Jukkasjärvi hamnar längre ned på tio-

i-topplistan över Sveriges

mest betydelsefulla upplevelseorter.

Listan är sammanställd av KK-stiftelsen, Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, på basis av enkätintervjuer med Sveriges kommuners näringslivschefer.

Glatt överraskad

Hultsfreds kommuns näringslivschef Björn Wimelius svarade också på enkäten och låter glatt överraskad över Hultsfreds topplacering i hasorna på Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Det har var ju fantastiskt roligt, säger han, och mycket bra marknadsföring av hela kommunen. Inte bara upplevelseindustrin.

Björn Wimelius är övertygad om att det goda ryktets grund finns i Hultsfredsfestivalen, men drar också utvecklingsparalleller.

- Vi blir mer och mer kända för allt som byggts upp kring musiken, säger han. Till exempel Rock City och de växande musikhögeskoleutbildningarna.

Stolt över genomslagskraften

Rockpartys ordföranden Patrik Axelsson är också stolt över den genomslagskraft musiken i Hultsfred har fått i övriga landet.

- Vi förstår nog inte själva hur berömt Hultsfred är som musikmetropol, säger han. Varken vi som jobbar med det på heltid eller alla andra som bor i kommunen.

Tio-i-topplistan: 1) Storstäderna: Stockholm, Göteborg och Malmö, 2) Hultsfred, 3) Kiruna och ishotellet i Jukkasjärvi,

4) Åre, 5) Siljansbygden, 6) Trollhättan, 7) Vimmerby och Astrid Lindgrens värld, 8) Göteborgs nöjespark Liseberg, 9) Skara sommarland, 10) Glasriket.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.