Hultsfred får sämst betyg

Det har blivit lite bättre att bo i Hultsfred. Men kommunen får ändå sämst betyg i länet.
Hultsfred • Publicerad 2 juni 2012

Enligt tidningen Fokus prestigefyllda undersökning hamnar Hultsfred på plats 255, av 290, att jämföra med plats 266 förra året.

– Ibland tycker jag att går inflation i sådana här undersökningar, säger kommunalrådet Lars Rosander. De är ganska schablonmässiga och ställer det vi gör i relation till andra i?stället för att ge konkreta besked om vad som kan förbättras.

– Vår målsättning är, precis som andra kommuners, att bli bättre på allting varje dag.

I undersökningen har Fokus använt sig av 42 olika faktorer och rangordnat landets kommuner i fyra olika kategorier: hur bra det är att vara ung i kommunen, att vara äldre, att ha familj, och att arbeta i kommunen. Baserat på detta har sedan ett medelvärde räknats fram för att ange helhetsintrycket.

Hultsfred kastas en del mellan ytterligheter. I kategorin att ha familj hamnar kommunen på plats 112 medan det blir plats 277 i omdömet att leva som åldring.

– En del faktorer kan vi påverka, andra inte. Socialnämnden jobbar numera allt intensivare med att mäta kundnöjdheten och mätningar visar att vi är på rätt väg. Men det finns alltid tid att göra förändringar. Det handlar mycket om attityder och tilltro, säger Lars Rosander.

– Det är dock roligt att vår placering i familjkolumnen är relativt god. Det visar att familjer kan trivas här och locka flera att flytta hit. Ytterst hänger det på tillgången till jobb som är grunden för resten av välfärden.

I kategorin att vara ung hamnar Hultsfred på plats 229 och under rubriken att arbeta är platsen 269.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.