Annons

Förskingrande kassör toppnamn på vallista

Den facklige kassör som erkänt förskingring av minst 50 000 kronor under flera år, är toppnamn på två listor för sitt parti inför det kommande kyrkovalet
Hultsfred • Publicerad 17 augusti 2005

Kassören är just nu föremål för en omfattande polisutredning då facket misstänker att de förskingrade summorna kan växa dramatiskt i takt med att polisen tränger djupare ner i bevismaterialet.

Trots detta är kassören ett av de hetare namnen för val till kyrkorådet och till kyrkofullmäktige 18 september.

Annons

Aktiv inom kyrkan

Personen är också, som Oskarshamns-Tidningen tidigare berättat, aktiv som kyrkvärd och tar upp kollekt vid gudstjänster i kyrkan.

Partiets lokale ledare tycker att det är etiskt tvivelaktigt för den förskingrande kassören att ställa upp i kyrkovalet.

- Men det går tyvärr inte att ändra på listorna nu, säger han. Länsstyrelsen har fastställt namnen och en förändring går bara att göra efter valet, om personen själv till exempel väljer att hoppa av.

På väg att lämna

Vad kassörens uppdrag i kommunfullmäktige beträffar, tror sig den lokale partiledaren veta att en förändring är på gång.

- Jag har inte själv talat med kassören men andra har sagt att ett avhopp är på gång inom någon vecka. Det tycker jag är ett riktigt beslut, med tanke på att personen har erkänt förskingringen.

Kassören har också politiska uppdrag i en kommunal nämnd och som nämndeman vid Oskarshamns tingsställe.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons