Fängelse för knivattack

Bråket började under fotbollsmatchen och avslutades efteråt med blodiga knivhugg. Nu har en 20-åring dömts till nio månaders fängelse för grov misshandel.
Hultsfred • Publicerad 22 maj 2014

Dramatiken inträffade i samband med en kvartersmatch i Hultsfred i mitten på april. 20-åringen och hans blivande offer, en annan yngling, spelade i olika lag och redan på planen stötte de ofta samman i hårda tag och fult spel. Efter matchen försvann 20-åringen men kom tillbaka efter några minuter, uppretad och knivbeväpnad.

Enligt den drabbade ynglingen, och flera samstämmiga vittnesuppgifter, kom 20-åringen med ena handen i fickan och drog sekunder senare fram en kniv.

20-åringen måttade flera hugg och allt tyder på att planen var att hugga den andra ynglingen i ansiktet. Den attackerade backade och försökte skydda sitt ansikte genom att hålla upp armarna. Det var då han bland annat tvingades motta ett djupt hugg i armen som krävde läkarvård.

Efter att själv till slut ha avbrutit attacken genom att lyckas skalla den knivbeväpnade 20-åringen, ingrep flera andra människor som tidigare bara agerat åskådare och situationen lugnade ner sig.

20-åringen har varit frihetsberövad sedan han greps och hans offer sade sig i tingsrätten vara någorlunda återställd efter attacken. Dock är han rädd för att bli utsatt för hämndaktioner av den dömdes kamrater, vilka han mött flera gånger och som då tittat på honom med mörka blickar.

Enligt tingsrättens summering är 20-åringen tidigare ostraffad och att det nu utdömda straffet innehåller minst tre månaders ungdomsrabatt. Minimistraffet för grov misshandel är ett års fängelse.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.