Faktura skapar frågetecken hos landsbygdsservice

Faktureringen kring projektet Landsbygdshandel service och samverkan där Hultsfreds kommun deltagit väcker irritation hos Landsbygdsservice FLF AB, en av huvudarrangörerna.
Hultsfred • Publicerad 23 oktober 2010

Orsaken är att flera kommuner fått en faktura från organisationen Landsbygdsmentorerna.

Nu svär sig Landsbygdsservice fria från fakturan.

"Vi har inte något med fakturan att göra. Nu utreder vi frågan och vi hoppas ni kan hjälpa oss att hitta förklaringar", skriver Susan Fritz vd vid Landsbygdsservice i ett brev till Hultsfreds kommun.

Det lanthandelsprojekt som Landsbygdsservice var med och genomförde kostade något mindre än planerat. Därför fakturerades kommunerna endast halva den kostnaden som kommunen skulle finansiera.

Men flera av kommunerna har, enligt Landsbygdsservice, fått fakturor på samma belopp som återstod i finansieringen av projektet. Landsbygdsservice befarar att kommunerna betalat mer än vad de skulle ha gjort.

Hultsfreds kommun fakturerades 25 000 kronor och Landsbygdsservice undrar nu hur det har gått till.

Enligt Göran Ehn, som har varit engagerad i projektet, har inte kommunen blivit lurade på några pengar.

– Vi har tittat på det här och kommit fram till att vi inte har betalat mer än vad vi skulle ha gjort, säger han.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.