Annons

En rad inbrott kan klaras upp

Polisen hyser gott hopp om att lösa ett stort antal av de inbrott i sommarstugor och på företag som inträffat de senaste månaderna.
Natten till lördag greps ytterligare tre män med bilen full av stöldgods.
Hultsfred • Publicerad 9 februari 2010

Männen, som bor i mellersta delen av Hultsfreds kommun, stoppades på riksväg 34 mellan Hultsfred och Målilla. Polispatrullen var då aktiverad på grund av ett färskt inbrott i Södra Vi.

– Man kan säga att polismännen använde sin intuition när de valde att stoppa rätt bil, säger närpolischefen John-Åke Andersson.

Annons

Han berättar att det fanns åtskilliga mängder stöldgods i bilen. En husrannsakan i männens bostäder gav ännu mera att jobba med.

– Med tanke på det gods som hittats, tror jag att vi kan lösa en hel del av de inbrott som fritidshusägare och företagare drabbats av. Det tre männen är nu anhållna.

De senaste veckorna har polisen nu lyckats gripa tre gäng, bosatta på olika platser i kommunen, som är misstänkta för inbrott i byggnader av olika. En stämningsansökan har lämnats in mot två män och nästa vecka förväntas åtalet ligga klart mot ytterligare en man som tros ligga bakom guld- och smyckesstölder i Järnforsen, Målilla, och Virserum.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons