Dödsfallen föregicks av högljutt festande

De båda mystiska dödsfallen i en lägenhet i Virserum kan ha inträffat i sviterna av en blöt fest.
Hultsfred • Publicerad 14 mars 2006

Oskarshamns-Tidningen har talat med grannar som hört högljudd musik ända till midnatt och emellanåt skrik och sång från festdeltagare.

- Mannen som hade lägenheten festade om rejält fyra-fem gånger om året, och då brukade det alltid låta så där, säger en granne. Den märkliga den här gången var att det inträffade en torsdagskväll. Festerna brukade annars alltid vara på fredagar eller lördagar.

Anpassade sig till grannarna - Samtidigt har han alltid anpassat sig efter oss grannar och inte hållit igång för sent. Även den här gången tystnade musiken efter midnatt någon gång.

Grannen vet inte hur många som befann sig i lägenheten vid midnatt.

- Själv hörde jag bara en röst som skrek mitt i den hemska musiken, men jag vet att en person har setts kliva ur en bil och gå in till festen under kvällen.

Utredningsledaren Conny Evertsson, vid Oskarshamnspolisen vill inte kommentera om man vet att en tredje person befann sig i lägenheten under festen eller under natten.

Tiotal personer förhörda - Jag kan bara säga att vi fortfarande jobbar efter mordteorin, säger han. Tre medarbetare har hittills förhört ett tiotal personer och det kan bli flera förhör. Nu avvaktar vi obduktionsresultatet. Det kommer att få stor betydelse för det fortsatta utredningsarbetet.

De båda döda männen, i 40-årsåldern respektive 30-årsåldern, ska obduceras vid universitetssjukhuset i Linköping under tisdagen.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.