"Avgå omedelbart

- Vi kräver att kommunalråd Bo Bergman (s) avgår med omedelbar verkan
Hultsfred • Publicerad 27 januari 2003

Bo Bergmans initiativ till att undersöka alternativa lösningar för driften av Hultsfreds vårdcentral slog ned som en bomb

i Hultsfred enligt socialpolitiska föreningen Verdandis ordförande Peter Norrby. Stämningen var upprörd när Verdandis styrelse diskuterade frågan och åsikten är samstämmig.

- Hela styrelsen kräver kommunalrådets omedelbara avgång. Förutom Hultsfredsavdelningen står även Verdandi

i Kalmar län samt riksorganisationen bakom vårt krav. Bergman har gjort en sådan blunder att han helt enkelt inte kan sitta kvar, säger Peter Norrby.

Prövar nya vägar

OT avslöjade i fredags att Hultsfreds kommunalråd kontaktat finanslandstingsråd Anders Andersson (kd) för att diskutera Hultsfreds vårdcentrals framtid. Bergman kan tänka sig att pröva nya vägar eftersom landstingets avtal med Hultsfreds privatläkare löper ut sista februari.

Verdandi kräver att Bo Bergman avgår senast i dag, måndag.

- Vi är chockade. Att en socialdemokrat vill privatisera sjukvården tillsammans med kd är inte klokt. Det blir samhällets svaga som drabbas när Bo Bergman agerar i egen sak. Jag har varit socialdemokrat sedan 1970, men nu ifrågasätter jag mitt medlemskap, säger Peter Norrby.

Kan stå utan läkare

Bo Bergman tillbakavisar avgångskraven och anser att Peter Norrby är ute på hal is.

- Verdandi borde syssla med det de ska i stället. Jag undrar om Peter Norrby läst min skrivelse till landstinget. Vad det handlar om är att klara läkarsituationen i Hultsfred, och det är god socialdemokratisk politik. Första mars kan Hultsfred stå utan läkare och det är varken jag eller Peter Norrby intresserade av. Men landstinget är ju villigt att pröva många alternativ och då tycker jag vi kan pröva något nytt i Hultsfred om det inte går på vanlig väg, säger Bo Bergman.

Marcus Oscarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.