Auktion till förmån för Världens barn

En ny erfarenhet som förhoppningsvis blir en tradition.
Röda korset i Mörlunda-Tveta arrangerade i lördags auktion och pengarna gick till Världens barn.
Hultsfred • Publicerad 11 oktober 2010
Auktionsutroparen Claes-Göran Odengrund fick assistans av Christina Bergh när en hel del delikatesser såldes ut på auktion i Mörlundas församlingshem.
Auktionsutroparen Claes-Göran Odengrund fick assistans av Christina Bergh när en hel del delikatesser såldes ut på auktion i Mörlundas församlingshem.Foto: Johnny Larsson
Några av läckerheterna som gick under klubban.
Några av läckerheterna som gick under klubban.Foto: Johnny Larsson

– Vi har diskuterat att hålla en auktion under lång tid, men nu tyckte vi att det var ett perfekt läge. Pengarna skänker vi till Världens barn, säger Christina Bergh som är sekreterare i Röda korset i Mörlunda-Tveta.

Det blev en välbesökt eftermiddag i församlingshemmet med omkring 40-talet besökare. Först var det fika och sång av kyrkans ungdomskör innan auktionen körde igång.

– Får jag 20 kronor för de här tomaterna, basunerade auktionsutroparen Claes-Göran Odengrund.

– Det är en hel del skördealster som ska auktioneras ut, men det finns även bakverk, saft och sylt med mera, säger Christina Bergh.

Sammanlagt drog Röda korset in omkring 10 000 kronor till Världens barn.

– Vi stod med bössa utanför Sundbergs på fredagen, sålde kaffe och fika innan auktionen på lördagen. De inkomsterna tillsammans med auktionen så blev det omkring 10 000 kronor, säger Bergh.

Pengarna som de lyckades samla in var över förväntan och auktion är något som förmodligen kommer att återkomma.

– Vi är väldigt glada att det kom så mycket folk. Det här gav mersmak och det blir med stor sannolikhet en ny auktion framöver.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.