50-årig man åtalas för knytnävsslag mot pojke

En Virserumsman i 50-årsåldern riskerar fängelse efter att ha slagit en tolvårig pojke i ansiktet med knytnävarna flera gånger vid badplatsen Kaffeberget.
Hultsfred • Publicerad 14 november 2003

Händelserna inträffade i mitten av augusti på bryggan vid hopptornet och mannen, som har erkänt, har i polisförhör berättat att motivet var hämnd.

Tolvåringen ska ha kastat sten på 50-åringens dotter.

Åklagaren anser det styrkt med hjälp av flera vittnen och tolvåringens och 50-åringens egna berättelser att pojken fick ta emot tre knytnävsslag mot ansiktet och ett mot revbenen.

Tvingades be om ursäkt

Efter att ha slagit tolvåringen, tog 50-åringen honom i nackskinnet, släpade in honom till land, där pojken tvingades be flickan om ursäkt samtidigt som han blev fortsatt utskälld av den rasande mannen.

När tolvåringen kommit hem, ville han först inte berätta för sina föräldrar varför han var svullen i ansiktet, och hade ont i revbenen. Det var först senare samma kväll som masken föll och tolvåringen berättade att han fått stryk av den nu åtalade 50-åringen.

Pappan gick ned i källaren

Efter kommunikation per telefon träffades 50-åringen och pojkens mamma för att diskutera genom det inträffade. Pappan gick, enligt honom själv, ned i källaren för att inte tappa humöret fullständigt.

Diskussionen slutade inte i samförstånd utan föräldrarna polisanmälde 50-åringen, som nu riskerar fängelse för misshandel. Tolvåringens föräldrar kräver också 30 000 kronor i skadestånd för sveda och värk och kränkning.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.