30-åring dömdes till fängelse för hot

Den 30-årige man som hotade och jagade personalen med yxa på behandlingshemmet Ekängen för en dryg månad sedan, har dömts till sex månaders fängelse.
Hultsfred • Publicerad 12 oktober 2010

Händelsen, som styrks av flera vittnen, inträffade när 30-åringen skulle flytta sina prylar till en ny bostad på behandlingshemmet. Mannen nekar till anklagelserna och menar att historien är påhittad.

I fängelsestraffet ingår ytterligare en hothändelse som riktade sig mot personalen. 30-åringen anses mer eller mindre ha förföljt en kvinna i personalen och uppträtt hotfullt mot henne. Han ska bland annat ha sagt, vilket ett vittne också uppfattat, att han skulle bussa en torped som han kände på henne.

30-åringen dömdes så sent som i våras för olaga hot mot samma kvinna.

Mannen nekar även till dessa anklagelser och anser att den tidigare domen var felaktig.

30-åringen förekommer under tolv punkter i belastningsregistret och hade skyddstillsyn då brotten utfördes. Tingsrätten ansåg därför att ett fängelsestraff var oundvikligt.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.