20 miljoner plus för kommunen

Knapert 2013 men i år kan det kommunala bokslutet överträffa alla förväntningar. Tack vare hjälp från oväntat håll pekar prognosen mot ett överskott.
Hultsfred • Publicerad 27 juni 2012

Så sent som i våras, i samband med ombudgeteringen, pekade prognosen på ett överskott på endast 700 000 kronor.

De efterföljande veckorna höjdes, tack vare en överraskande positiv nationell skatteprognos, förväntningarna till plus 5,7 miljoner kronor.

Under måndagskvällens fullmäktigemöte avslöjade ekonomichefen Mats Stenström att ytterligare 14,5 miljoner kronor är på väg in till den kommunala kassan inom kort.

– Det är våra inbetalningar för 2007 och 2008 i det sjukförsäkringsbolag vi anlitat som kommunen nu får tillbaka, säger Mats Stenström. Sedan den nya sjukförsäkringsreformen genomfördes har antalet sjukskrivningar minskat samtidigt som bolaget lyckats mycket med sina ekonomiska placeringar.

Mats Stenström påpekar att brevet från försäkringsbolaget kom som en stor och angenäm överraskning.

– Om prognosen håller kan vi se fram mot ett fantastiskt resultat 2012, säger han.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.