Villa totalförstörd vid brand

En villa på Järnvägsgatan i Högsby totalförstördes vid en dramatisk brand under söndagseftermiddagen. En förbipasserande upptäckte branden och larmade räddningstjänsten.
Högsby • Publicerad 14 november 2010
Brandförloppet var dramatiskt, när räddningstjänsten kom till platsen slog öppna lågor ut genom flera fönster.
Brandförloppet var dramatiskt, när räddningstjänsten kom till platsen slog öppna lågor ut genom flera fönster.Foto: Ingvar Gunnarsson

Branden upptäcktes vid lunchtid men då hade det enligt räddningsledare Greger Karlsson sannolikt brunnit en bra stund. Till en början fanns misstanke om att det kunde finnas människor i huset och det gjorde räddningsarbetet dramatiskt, bland annat tvingades rökdykare lämna huset då det fanns risk för övertändning. Så småningom stod det klart att huset var tomt och räddningstjänsten kunde inrikta sig på att släcka huset. Eftersläckningsarbetet pågick på söndagseftermiddagen och Järnvägsgatan var avstängd under flera timmar.

Ola Antonsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.