Tennis och trivsel på camping

Campare, badare, minigolfare och tennisspelare. Här händer något i varje hörn längs det långsträckta Gösjöbadet.
- Vi är så glada att vi hittade detta smultronställe, säger Solveig Deboer, från Falkenberg
Högsby • Publicerad 6 juli 2005

Det är lite av ett vattenhål, en oas, så nära den trafikerade Kalmarvägen. Men geografin med en ordentlig backe som skiljer vägen från Gösjön bidrar till att man slipper mycket av bilbullret.

- Första gången vi hittade hit för tre år sedan, hade vi egentligen tänkt att tälta någonstans ute i det fria, men så kom kvällen och vi kände att det är nog skönt med en campingplats ändå, och av en händelse kom vi hit, säger Solveig Deboer.

Primitivt är perfekt

- Min man Harm kommer ursprungligen från Holland. Han vill att det ska vara lite primitivt och då är det perfekt här. En kompromiss mellan att naturcampa och bo på campingplats, fortsätter Solveig Deboer, som inte tycker om när campingplatserna blir för stora och husvagnsfolket verkar bo permanent på campingen.

I år har de med sig barnbarnet Amanda. Alla tre klämmer ihop sig i det lilla tältet. Stormköket står klart för användning på det lite instabila campingbordet med små tillhörande pallar. Det känns lite 70-tal och mycket semesternostalgi.

- Jag skulle aldrig kunna tänka mig husvagnssemester. Det ska vara tält och enkelt, inte för mycket prylar. Det är då man kan koppla av, säger Harm Deboer.

Varje sommar söker sig familjen Deboer mot ostkusten, fastän de bor på den andra sidan av Sverige.

- Jag vill besöka vår familjegrav i Hossmo, där mina föräldrar och en syster ligger begravda, säger Solveig Deboer, som även som liten har bott en kort tid

i Kolsrum i Högsby.

Lokala släktband

- Min far arbetade som lantarbetare på en gård här i närheten, och hans far i sin tur arbetade på tegelbruket i Högsby, säger hon.

Högsby har de besökt och tycker samhället är mycket vackert.

- Och jag kan förstå att det går bra med ett lågprisvaruhus här, ni smålännningar är ju så snåla, skojar Harm Deboer .

Alldeles nära campingen ligger tennisbanor, där spelet är i full gång med tennisskola på eftermiddagarna. I år är det lite av deltagarrekord med 50 personer från yngre till seniorer som vill förkovra sig i tennisens sköna konst. I morgon, torsdag, blir det ett avbrott, för då bjuder tennisklubben alla deltagare på bussresa till Båstad, för att se tennisesset Pim-Pim Johansson spela.

MARIA MORSING

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.