Taklagsfest hos lantmännen

Nu är taket färdigt till Lantmännens utbyggnad. Igår var det stor taklagsfest och innan november ska fjärrvärme anslutas.
Högsby • Publicerad 23 juni 2010
P-G Pettersson från PGJ Bygg är nöjd med sitt takbygge. Allt har gått enligt planerna men först i november ska allt stå klart.
P-G Pettersson från PGJ Bygg är nöjd med sitt takbygge. Allt har gått enligt planerna men först i november ska allt stå klart.Foto: Henrik Simonsen
Stor taklagsfest var det igår för att fira att Lantmännens utbyggnad tagit ett viktigt kliv framåt.
Stor taklagsfest var det igår för att fira att Lantmännens utbyggnad tagit ett viktigt kliv framåt.Foto: Henrik Simonsen

Smörgåstårta, bakelser och dryck. Det var stor taklagsfest igår när Lantmännen firade att taket äntligen var färdigt över verkstadsutbyggnaden.

– Det känns jättebra, säger Claes-Göran Nilsson, vd för Kalmar Lantmän medan han firade med smörgåstårta.

Bygget startade i maj och följer än så länge planerna till punkt och pricka. Taket skulle vara färdigt innan semestern. Nästa steg är att sätta på väggar och efter semestern ska golvet gjutas.

– Det har gått bra men har varit lite regnigt och blött, berättar P-G Pettersson från byggbolaget PGJ Bygg om hur arbetet fortskridit.

Utbyggnaden började planeras redan i slutet av förra året och beräknas kosta åtta miljoner kronor.

– Vi satsar. Högsby är en central punkt för oss, säger Claes-Göran Nilsson.

Hela utbyggnaden ska vara klar till första november. Då ska Lantmännen också bli en stor fjärrvärmekund hos Högsby Energi.

– Miljövänlig uppvärmning är en viktig fråga för oss, säger Claes-Göran Nilsson och hoppas att även villorna bakom Lantmännens lokaler då ska få det lättare att ansluta sig till fjärrvärmenätverket

Det är framförallt verkstaden som ska byggas ut med 330 kvadratmeter. Verksamheten har hittills haft det ganska trångt. Även personalutrymmen ska byggas. Lantmännen har elva anställda och har tidigare uttalat förhoppningar om att anställa fler. Bygget invigdes i början av maj av representanter från kommunen.

Henrik Simonsen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.