30 000 kronor blev resultatet vid auktionen i Skälsbäcks skola.
Det lär vara det bästa hittills.
Högsby • Publicerad 10 november 2003
Kaffesamkväm är ett givet inslag vid en syföreningsauktion. Arne Gustafsson, Lloyd och Agneta Eriksson, Elisabeth Heimburger, Arne Karlsson, Nils och Birgit Boman och Maja Karlsson är samlade vid kaffebordet.Foto: INGVAR GUNNARSSON
Kaffesamkväm är ett givet inslag vid en syföreningsauktion. Arne Gustafsson, Lloyd och Agneta Eriksson, Elisabeth Heimburger, Arne Karlsson, Nils och Birgit Boman och Maja Karlsson är samlade vid kaffebordet.Foto: INGVAR GUNNARSSONFoto: 

På fredagskvällen genomfördes arrangemanget. Människor från när och fjärran mötte upp. Ropare var Lloyd Eriksson, Virserum, som höll sitt vanliga höga tempo. Flera bra priser noterades och bösta budget hamnade på 700 kronor för en matta.

Allt som tillhör en traditionell syföreningsauktion ingick, med kaffe, ostkaka, handarbeten, paket och lotterier.

- Vi är väldigt nöjda med auktionen. Det var nog en fördel att lägga den så pass tidigt på säsongen och vi var först ute här i bygden. Vi är ett tiotal som jobbar med auktionen, men dessutom kom åtskilliga med gåvor, vilka vi tacksamt tog emot, berättar Berit Nilsson i Norrgrändens bygdeförening.

Auktionen är en av årets höjdpunkter i den nedlagda skolan i Skälsbäck. Intäkterna betyder mycket för bygdeföreningen.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.