Startade eget då ordinariejobbet skulle upphöra

Lixhults Entreprenad är det företag lastmaskinsförare Gert Johansson nyligen har startat nyligen, då han annars hade blivit utan jobb.
Högsby • Publicerad 11 januari 2013
Foto: 

Sedan 2001 har han varit anställd vid Högsby Lastbilcentral och har där kört den så kallade servicelastmaskinen, men fick beskedet i höstas att man skulle upphöra med just den maskinen, vilket innebar att hans jobb också försvann.

– Jag har varit inom åkeribranschen väldigt länge hade tidigare eget åkeri på Öland och var senare anställd som lastbilschaufför innan jag började köra lastmaskin i Högsby. Jag ville gärna fortsätta och köpte därför den lastmaskin jag har kört åt Lastbilcentralen för att därmed kunna starta eget, säger Gert Johansson.

I praktiken blir skillnaderna inte särskilt påtagliga, då Gert Johansson kommer att utföra uppdrag åt sin tidigare arbetsgivare, alltså Högsby Lastbilcentral.

– Vi har tecknat ett avtal, vilket i mångt och mycket innebär att jag kör åt centralen, men kan givetvis utföra en del jobb i egen regi, då sådana dyker upp. Det har varit en del i snösvängen denna vinter, men totalt sett märker branschen av den rådande konjunkturnedgången. Jag räknar i alla fall med att få en hel del att göra och som alltid bör det på sikt blir en konjunkturuppgång.

Transportledare Rickard Persson vid Högsby Lastbilcentral förklarar att man tagit beslutet att inte längre behålla servicelastmaskinen.

– Det blev ändå en bra lösning, eftersom Gert Johansson köpte maskinen och kommer att köra åt oss. Vi har två lastmaskiner kvar för grushanteringen och snöröjningen i första hand. På entreprenadsidan har vi sedan ett år dessutom ett värdefullt samarbete med Mönsterås Lastbilcentral, säger Rickard Persson.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.