Stall i Aboda riktigt jullikt

Julmarknadssäsongen har börjat. I helgen var det dags för Aboda-Sinnerbo byutvecklingsgrupps julmarknad i Aboda by.
Högsby • Publicerad 17 november 2003

Precis som under premiären förra året var marknaden förlagd till en stallbyggnad i Aboda där ett 20-tal utställare fanns på plats.

- Intresset för julmarknaden är stort och vi vill visa att vi kan göra något även på små orter. Miljön här i stallet bidrar också till att vi skiljer oss en del från många andra marknader, sade Susanne Bengtsson i byutvecklingsgruppen.

Att skapa julstämning i mitten av november kan vara svårt. Men arrangörerna i Aboda hade lyckats bra och inne i den mysiga stallbyggnaden var det riktigt jullikt. Besökarna kunde också handla det mesta av det som brukar finnas med på julmarknader.

Vax och honung

Vid ett bord med vaxföremål och honungsburkar satt elvaårige Viktor Johansson, julmarknadens yngsta utställare. Han berättade att han lärde sig tillverka föremål i vax redan för ett par år sedan.

- Min pappa och jag lärde oss samtidigt. Nu har det också blivit ganska många ljus och en del figurer och jag hoppas att jag ska få några sålda, sade Viktor Johansson när kunderna började samlas runt hans bord.

Andra sedan starten

Söndagens julmarknad i Aboda var den andra sedan starten förra året. Byutvecklingsgruppen hoppas kunna återkomma med en ny marknad nästa år.

- Det är mycket arbete som ligger bakom, men vi som håller på med förberedelserna tycker att det är roligt att det händer något här i byn. Vi ser också att marknaden lockar en hel del besökare hit till Aboda och det betyder mycket, sade Susanne Bengtsson.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.