Skolbussen kom inte fram

Knappa tiotalet elever från Allgunnen och Aboda fick ingen skolskjuts till Högsby på fredagen. Orsaken var att vägen i Allgunnen hade svämmat över och var inte körbar med en skolbuss.
Högsby • Publicerad 27 november 2010

– Det var omöjligt för chauffören att köra den vanliga vägen. Vi fick en rekommendation från tekniska kontoret i Högsby att köra den gamla skogsvägen. Chauffören, som alltid har det avgörandet ansvaret ansåg att den föreslagna vägen inte var lämplig att köra med en skolbuss och i samråd tog vi beslutet att ställa in morgonturen, säger Jesper Karlberg vi KLT.

Några elever kom till skolan i Högsby då föräldrarna ställde upp och körde sina barn. Eftersom vattnet sjönk bort en del under dagens lopp gick däremot skolbussen som normalt på eftermiddagen.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.